Gratis & snelle levering *| Koop nu, betaal later | Klik & Verzamel | Geen gezeur terug

Eenvoudige campingrecepten

RSS
Eenvoudige campingrecepten

Koken tijdens het kamperen kan een uitdaging zijn, dus het is het beste om een ​​paar recepten te hebben waarop je kunt rekenen dat ze gemakkelijk en betrouwbaar zijn. 

 

We hebben een aantal van onze persoonlijke favoriete kampeerkoks bij elkaar gebracht in de hoop dat dit een inspiratie zou kunnen zijn voor uw maaltijden!

 

Probeer deze recepten eens op onze Campingaz Camp Bistro 2 Stove?

 

ONTBIJT

De ultieme ontbijtmuffin

Wat je nodig hebt om 1 te maken:

- Worstvlees

- Engelse muffin

- 1 ei

- 1 plakje cheddarkaas

- Boter

- Gedroogde salie, zout en peper om vlees op smaak te brengen

 

Methode:

- Snijd in je pan de Engelse muffin met een beetje boter goudbruin en krokant. Opzij zetten.
- Meng een snufje salie, zout & peper door het worstvlees. Vorm een ​​pasteitje en bak tot het gaar is.
- Ei bakken.
- Vul Engelse muffin met worstpasteitje, vloeibaar gebakken ei en een plakje cheddarkaas. Wikkel in folie en plaats boven het vuur tot de kaas is gesmolten.
Dienen!

 

LUNCH

Pan Veggie Pizza 

Wat je nodig hebt:

- 1 gele paprika (in stukjes gesneden)

- 1 Courgette (in middelgrote plakjes) 

- 1 rode ui (in partjes gesneden) 

- Zelfrijzend bakmeel (225 g)

- Olijfolie (2 el & 1 theelepel) 

- Tomatensaus (5 el)

- Cheddarkaas (50 g) 

 

Methode:

- Leg de paprika, courgette en rode ui in een aluminium pan. Besprenkel met 1 theelepel olijfolie. Kruid goed en meng om te combineren. Rooster op vuur tot ze zacht en bruin beginnen te worden. Opzij zetten.
- Kruid de bloem goed en meng in een grote kom met de resterende olie en 4-5 eetlepels water tot een zacht deeg. Kneed kort door en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een cirkel van ongeveer 20 cm. Leg het deeg in een grote, licht geoliede gietijzeren koekenpan en bak tot de onderkant bruin begint te worden. Draai om en kook opnieuw voor ongeveer 5-8 minuten. Verdeel de tomatensaus over de bodem, bestrooi met de geroosterde groenten en bestrooi met cheddar. Plaats naast het vuur en wacht tot de hitte de kaas bovenop smelt. Dienen. 

 

DINER

Een Pot Lasagne Soep

Wat je nodig hebt:

- 1 eetlepel olijfolie
- 450 g kalkoengehakt
- 1 middelgrote ui gehakt
- 1 peper gehakt
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 3 teentjes Knoflook geplet
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels tomatenpuree 
- 2 potjes tomatenpastasaus van 700 g
- 4 kopjes kippenbouillon
- 130 g water
- Lasagnebladen ongeveer 8 vellen, in hapklare stukjes gebroken
- 60 g gehakte verse spinazie
- 100 g geraspte mozzarellakaas
- Ricotta en / of Parmezaanse kaas om te serveren

 

Methode: 

- Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het kalkoengehakt, de ui, de paprika toe en kook, al roerend, tot de kalkoen bruin is (dit duurt ongeveer 5 minuten). Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpuree erdoor. Roer dan de tomatensaus, kippenbouillon en water erdoor. Zet het vuur hoog en breng aan de kook.
- Roer de lasagnebladen erdoor en zet het vuur laag tot middelhoog kookpunt. Kook gedurende 10-12 minuten of tot de vellen beetgaar zijn, af en toe roeren.
- Haal van het vuur en roer de gehakte spinazie erdoor.
- Bestrooi met mozzarellakaas. Serveer met ricotta en / of Parmezaanse kaas, indien gewenst.

 

Eenpotige Champignons en Aardappel Curry 

Wat je nodig hebt:

- 1 eetlepel olie 

- 1 ui, grof gehakt

- 1 grote aardappel, in kleine stukjes gesneden

- 1 aubergine, bijgesneden en in stukjes gehakt

- 250 g champignons

- 2-4 el currypasta (afhankelijk van hoe warm je het wilt)

- 150 ml groentebouillon

- 400 ml kokosmelk (blik)

- gehakte koriander om te serveren 

 

Methode: 

Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui en aardappel toe. Dek af en kook op laag vuur gedurende 5 minuten tot de aardappelen zacht worden. Gooi de aubergine en champignons erdoor en kook nog een paar minuten.

Roer de currypasta erdoor, giet de bouillon en kokosmelk erover. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen of tot de aardappel gaar is. Roer de koriander erdoor en serveer alleen of met rijst of naanbrood.

 

 

5 Ingrediënt One Pot Pasta with Chicken Sausage

Wat je nodig hebt:

- 8 kippenworsten

- 1 peper (elke kleur)

- 340 g Pasta 

- 700g Tomatensaus (en Basilicum indien mogelijk)

- 130 g geraspte mozzarella 

 

Methode:

- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en besproei licht met kookspray.

- Verwijder worstjes van de huid en voeg toe aan de pan. Kook worst, verdeel het met een lepel, tot het niet meer roze is.

- Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.

- Voeg de paprika toe aan de pan met de worst en laat 2 minuten zacht worden.

- Voeg de pasta en tomatensaus toe aan de pan.

- Vul de sauspot bijna tot aan de bovenkant met water en giet het water ook in de pan. Roeren.

- Laat sudderen, dek af en kook ongeveer 15 minuten, tot het meeste vocht is opgenomen en de pasta gaar is.

- Roer de pasta om de 5 minuten om het gelijkmatig te laten koken.

- Bestrooi met de geraspte mozzarellakaas. Genieten!

 

 De ultieme worsthotdog

Wat je nodig hebt: 

Voor gekarameliseerde uien

- 2 el olijfolie
- 3 grote uien (rood of wit), in plakjes
- Snufje zout
- 2 el zachte bruine suiker
- 1-2 el balsamicoazijn

Voor echte hotdogbroodjes

- Worstjes (we houden van varkensvlees)
- Hot dog broodjes
- Je favoriete sauzen

 

Methode:

- Verhit de olie in een grote frituurpan op laag vuur.


- Voeg de uien toe met een flinke snuf zout en laat 30-40 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om te voorkomen dat ze gaan plakken of verbranden totdat ze zacht en goudbruin worden. Als de uien beginnen te vangen, doe dan een scheutje water in de pan en meng goed.

- Na 30 minuten wilt u uw worstjes erop leggen om te koken, omdat het ongeveer 15 minuten duurt.


- Voeg de suiker en azijn toe om ze een zoete, licht scherpe chutneysmaak te geven. Blijf nog 5 minuten koken op laag vuur, af en toe roeren tot het mengsel plakkerig is, de suiker is opgelost en de azijn is ingekookt.

- Voeg je saus naar keuze toe aan het broodje

- Haal je worstjes eraf en doe ze in het broodje 

- Voeg je gekarameliseerde uien toe

Genieten!

 

DESSERT

S'mores

Wat je nodig hebt (om 1 s'more te maken):

- 2 rijke theekoekjes

- 2 stukjes melkchocolade

- 1 Marshmallow of 8 Mini Marshmallows

 

Methode:

- Knip 4 vierkantjes aluminiumfolie uit die groot genoeg zijn om de lekkernijen in te verpakken.
- Leg 1 koekje op elk stuk folie en bedek met 2 stukjes chocolade en een marshmallow. Leg het andere koekje erop en wikkel elk pakket stevig in.
- Zet de s'mores op je kampvuur en warm ze 2 minuten aan elke kant door, zodat de chocolade en marshmallows net gesmolten zijn.
- Verwijder en laat iets afkoelen voordat u de folie voorzichtig losmaakt. Serveer onmiddellijk.

 

DRINKEN

Mojito mocktail

Wat je nodig hebt:

- 1 el suiker
- Klein bosje munt
- 3 limoenen, uitgeperst
- Mineraalwater

 

Methode:

- Meng de suiker met de blaadjes van de munt met een vijzel (of gebruik een kommetje en het uiteinde van een deegroller).
- Doe een handvol gemalen ijs in 2 hoge glazen. Verdeel het limoensap over de glazen met de muntmix. Voeg een rietje toe en vul bij met sodawater.

 

Watermeloen Mocktail

Wat je nodig hebt:

- 1 grote of 2 kleine watermeloenen
- 250 ml citroensap (uit een fles of zelf persen)
- 100 g gouden basterdsuiker
- 1 liter fles frisdrankwater
- 1 limoen, in plakjes gesneden
- klein handje munt
- Verpletterd ijs

 

Methode:

- Snijd de bovenkant van de watermeloen en hol hem uit met een grote lepel, waarbij je onderweg de pitten eruit vist. Pureer het vruchtvlees door een zeef in een kom. Doe het vruchtvlees in een blender (of gebruik een hoge kan en een staafmixer) met het citroensap en de suiker, roer tot een puree en roer de soda erdoor.
- Doe wat ijs in de uitgeholde watermeloen en vul deze met het limonademengsel. Serveer de rest in een kan met de schijfjes limoen en munt. Zet een kom met extra gemalen ijs aan de zijkant zodat mensen zichzelf kunnen helpen.

 

Ultieme warme chocolademelk

Wat je nodig hebt:

- 50 ml slagroom
- 150 ml volle melk
- 50 g gehakte melkchocolade
- 25 g gehakte pure chocolade
- Een paar mini witte chocoladeknopen

 

Methode:

- Klop de slagroom totdat hij zijn vorm behoudt en zet hem opzij tot hij nodig is.
- Doe de melk in een kleine steelpan en verwarm deze zachtjes tot ze suddert. Voeg de melkchocolade en pure chocolade toe en roer tot ze gesmolten zijn. Giet in een mok en bedek met een klodder slagroom en strooi er een paar mini witte chocoladeknopen over om te decoreren.

 

We hopen dat dit je wat kampeervoedsel en drankgeest heeft opgeleverd!

 

(Fotocredits: BBC Good Food, Kristine's Kitchen Blog, Tesco Real Food, The Adventure Bite) 

Vorige post Volgende bericht

  • Florence Love
-->